Praktische informatie

Boerderij Landzicht in Vreeland

De boerderij biedt letterlijk een vrij uitzicht over het land en de rivier de Vecht. Er zijn allerlei verschillende plekken met verschillende sferen, waar het goed toeven is. Verder zijn er de boomgaard en de tuinderij met de kas, de koeien, de kippen en de honden.

Binnen ons aanbod maken wij steeds op een creatieve manier gebruik van wat de boerderij, de tuinderij en de dieren ons brengen. Door te werken binnen deze context zijn de mogelijkheden voor ervaringsgericht ontwikkelen en leren binnen ons aanbod altijd binnen handbereik.

De seizoenen zijn hierbij ook leidend. Elk seizoen heeft zijn specifieke kwaliteiten en biedt zo telkens weer letterlijk en figuurlijk nieuwe vormen waar we dankbaar gebruik van maken. Vaak is er sprake van goed waarnemen en als het ware ‘afkijken’ hoe de natuur zich ontwikkelt, om ons zelf aan te kunnen en te mogen ontwikkelen.

Thema’s als: stilvallen en vertragen; tot bloei komen; durven zaaien en mogen oogsten en durven loslaten en moeten snoeien om te groeien, krijgen we zo als vanzelfsprekend aangereikt.